top of page

Vier stippen, één krachtige stem: samen tegen pesten!

Pesten? Niet in onze stad! De Vlaamse Week tegen Pesten is aangebroken, en in Peer kleuren we onze handen met vier krachtige stippen. Vier stippen die meer zijn dan een symbool: ze zijn een statement, een belofte, een gedeelde droom van een warmere, meer respectvolle samenleving.

Pesten is als een giftige wolk die overal kan toeslaan: op school, op de werkvloer, online, zelfs binnen families. Het kwetst, het isoleert, het zaait angst en verdriet. Maar we laten het niet langer gebeuren!


Samen, als één grote PeerdeKrachtige gemeenschap, zeggen we "NEE" tegen pesten. We sluiten de rijen, schouder aan schouder, en tonen onze onvoorwaardelijke steun voor iedereen die gepest wordt.


De vier stippen op onze handen zijn meer dan een symbool:

  • Ze zijn onze stem, die we luid en duidelijk laten horen: pesten wordt hier niet getolereerd!

  • Ze zijn onze belofte om te luisteren naar de stille stemmen die gepest worden.

  • Ze zijn onze belofte om respect, verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid hoog in het vaandel te dragen.

  • Ze zijn onze belofte om in te grijpen wanneer we pestgedrag zien

  • Ze zijn onze kracht, die we bundelen om pestgedrag te bestrijden en een veilige omgeving te creëren voor iedereen.


Iedereen verdient het om zich geborgen en gewaardeerd te voelen, ongeacht gezondheid, afkomst of levenssituatie. Pesten tast die fundamentele rechten aan, en dat laten we niet toe!


PeerdeKracht zet zich in voor een meer gelijkwaardig en verdraagzaam Peer. We willen elke dag, in elke wijk, op elk niveau van onze stad die droom realiseren.


Pesten? Nee! Verdraagzaamheid? Ja!


Laat ons samen de kracht van verbinding tonen en een warme, inclusieve samenleving creëren waar iedereen zich thuis voelt. Peer, waar iedereen telt.


Vier stippen, één krachtige stem: samen tegen pesten!


Doe mee! Zet vier stippen op je hand, deel je foto op sociale media met #Peertegenpesten #vierbeloftevollestippen, en laat je stem horen.


Samen maken we Peer een pestvrije zone!

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page