top of page

PeerdeKracht | Gespreksavonden

Bijgewerkt op: 10 jun.

De toekomst van Peer ligt bij jou!

PeerdeKracht - een dynamisch kartel van de Peerse partijen Appel, N-VA, Vooruit en Open Vld nodigt alle Perenaren uit voor tien boeiende gespreksavonden. Géén thema blijft onbesproken.


'Komst de mit kalle'? Inschrijven kan, maar is niet verplicht via info@peerdekracht.be


15/04/2024 - 19u30 - Kleine-Brogel - De Wirix: Leefbaarheid, samenleven en veiligheid Het doel? Een gesprek over uitdagingen omtrent leefbaarheid, samenleven en veiligheid. Denk onder meer aan groenonderhoud, onze ontmoetingscentra, onze kerkdorpen, kerken en kerkhoven maar ook de samenwerking met de politie rond drugsbeleid, overlast, criminaliteit, handhaving en de brandweer.


22/04/2024 - 19u30 - Erpekom - Erperheem: De werking van de stad


Het doel? Een gesprek over de werking van de stad. Denk onder meer aan ParticiPeer, informatie & communicatie vanuit de Stad, de werking van de administratie en het dienstenloket, gemeentebelastingen, de gemeentelijke infrastructuur (o.m. het Poorthuis, Breughelhoeve, De Bak, Het Dommelhuis, Het Breughelhuis, …), de politieke werking van de stad en fusies.


29/04/2024 - 19u30 - Wijchmaal - Den Tichel: Mobiliteit

Het doel? Een gesprek over de mobiliteitsuitdagingen in Peer. Denk onder meer aan verkeersveiligheid in je straat, het parkeeerbeleid, de elektrificatie van ons wagenpark, fiets- & voetpaden, wegenwerken en het openbaar vervoer.


06/05/2024 - 19u30 - Linde - De C-Linder: Seniorenbeleid


Het doel? Een open gesprek met, door en voor senioren over hun kijk op het lokale beleid in al zijn aspecten.


13/05/2024 - 19u30 - Peer - De Tos: Jongerenbeleid


Het doel? Een open gesprek met, door en voor jongeren over hun kijk op het lokale beleid in al zijn aspecten.


27/05/2024 - 19u30 - Grote-Brogel - Brueghelheem: Wonen, ruimte en woonomgeving


Het doel? Een gesprek over uitdagingen omtrent wonen, ruimte en woonomgeving. Denk onder meer aan het masterplan voor Peer Centrum, het masterplan voor Grote-Brogel, levenslang wonen, betaalbaar wonen & sociaal woonbeleid, handhaving, lange termijnvisie voor onze woonomgeving met uitdagingen rond betonstop, ontharding en centreren van wonen, waterbeleid en meer.


03/06/2024 - 19u30 - Peer - Parochiecentrum: Ondernemen, werken en levenslang leren


Het doel? Een gesprek met (toekomstige) ondernemers uit handel, horeca, ambachten & nijverheid en Peerse werknemers. Denk onder meer aan ondersteuning voor ondernemen in Peer, inrichting van industrieterreinen, uitdagingen voor zonevreemde bedrijven & oplossingen, (bijkomende) werkgelegenheid in Peer, het belastingbeleid, ondersteuning in de zoektocht naar werk & levenslang leren.


17/06/2024 - 19u30 - Wauberg - Ons Huis: Milieu, duurzaamheid en klimaat


Het doel? Een gesprek over uitdagingen omtrent milieu, duurzaamheid en klimaat. Denk onder meer aan een open gesprek over Bosland als natuurpark,  samenwerking tussen landbouw & natuur met aandacht voor nieuwe, betere manieren van landbouwbeheer die bijdragen aan het milieu, de heropwaardering van ons netwerk trage wegen, de heraanleg en instandhouden van houtkanten, een doordacht waterbeleid, groepsaankopen, deelcultuur, focus op ontharding & vergroening, het realiseren van een energie-neutrale overheid en energie-neutrale wijken, de impact van de komst van de F-35 op mens, dier en natuur.


24/06/2024 - 19u30 - Kleine-Brogel - De Wirix: Welzijn, gezondheid, vrije tijd en beweging


Het doel? Een gesprek over welzijn en gezondheid. Denk onder meer aan betaalbare & kwalitatieve woonzorgcentra, kinderopvang, duidelijkheid over rechten & tegemoetkomingen en oplossingen voor Perenaren in tijdelijke moeilijkheden, het vrijwilligerswerk, het verenigingsleven, sport, het BICC en beleving in Peer in al zijn facetten.

118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page