top of page

Breughelhoeve M&M: Stad Peer was al maandenlang op de hoogte maar zet samenwerking nu pas stopDierenmishandeling Breughelhoeve M&M: Stad Peer was al maandenlang op de hoogte van het wanbeleid maar zet samenwerking pas stop nà hetze in de media en nà tussenkomst van de oppositie

PeerdeKracht reageert geschokt en met afschuw op de beelden van dierenmishandeling in manege Breugelhoeve. Het was de CD&V-meerderheid die in 2019 besliste om de uitbating uit te besteden aan M&M. De voltallige oppositie – Appel, NV-A en Vooruit – keurden de uitbesteding niet goed.

PeerdeKracht is niet alleen geschokt door de beelden van dierenmishandeling, maar ook door het effect dat dit voorval heeft gehad op de jonge kinderen die op dat moment les kregen alsook op de kinderen die deze beelden nu binnen krijgen via de media. De reacties op social media liegen er niet om.

Het Peerse CD&V-college daarentegen leek niet zó erg geschokt te zijn. Hoewel het stadsbestuur van Peer al véél eerder op de hoogte was van de mistoestanden in Breugelhoeve M&M – burgemeester Mathei geeft in de pers toe dat er al maanden klachten toekomen bij de stad Peer en geeft toe de beelden al enkele weken geleden onder ogen gekregen te hebben –, vonden ze het tóch niet nodig om direct die actie te ondernemen die ze als bestuur zelf volledig in handen hebben: het opzeggen van de concessie-overeenkomst.

Nu de zaak ontploft dankzij wakkere burgers en nu de oppositie naar aanleiding daarvan via toevoeging van een agendapunt wegens hoogdringendheid – ingediend op zondagavond 19 november – gevraagd heeft de concessie-overeenkomst met Breughelhoeve stop te zetten, nu kan het Peerse CD&V-college die beslissing wel nemen.

Het Peerse stadsbestuur neemt de vlucht vooruit en probeert haar gezicht te redden, maar de oppositie zal hen op woensdag 22 november uitgebreid ondervragen over de historiek in dit dossier. We zullen op zoek gaan naar een antwoord op de vraag waarom er niet véél eerder beslist werd de samenwerking stop te zetten.

570 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Het is niet alleen in Breughelhoeve dat dit gebeurde. De eigenares had hiervoor een manege in Diepenbeek en ook daar werden de manègepaarden allesbehalve goed verzorgd. Verschillende waren graatmager en moesten evenzeer nog meelopen. Ze kregen niet genoeg voor en ook als ze na te lang wachten eindelijk bekapt waren, werden ze te kort bekapt met pijn tot gevolg. En evenzeer moesten ze de lessen meelopen.

Ik begrijp niet, nadat hiertegen ook een klacht ingediend is, dat iemand dan gewoon ergens anders een manège overneemt en weeral haar gang gaat. Ik heb haar erop aangesproken in de vorige manège, maar altijd had de eigenares een uitleg. De paarden zijn al oud, daarom zijn ze zo mager.

Nooit mochten ze op…

Like
bottom of page